RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В ЦВК розповіли, коли можна буде провести вибори на окупованому Донбасі

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера впевнений, що на даний момент немає можливості провести вибори на окупованій частині Донбасу.

Таку думку він озвучив в інтерв’ю "Апострофу".

"Не бачу можливості їхнього проведення в найближчі два роки. Потрібно деякий час для того, щоб можна було зробити спочатку передумови для проведення виборів, а далі створити технічні умови. Необхідно вжити всіх заходів для того, щоб запрацював державний реєстр виборців як єдина автоматизована система по всій Україні в цих місцевостях", - говорить заступник голови ЦВК.

Також він додав: "Крім того, слід вирішити питання права голосу для внутрішньо переміщених осіб, тому що без їхнього права голосу будь-які вибори на цих територіях, як на мене, не будуть репрезентативними і відображати позицію всіх виборців. Можливо, необхідно дати внутрішньо переміщеним особам можливість проголосувати на спеціальних дільницях, створених по обласних центрах України. Зрештою, є міжнародний досвід, який можна застосувати".

Повний текст інтерв’ю читайте в матеріалі "Апострофа": Занадто некерований: Андрій Магера розповів, як потрапив в опалу в Порошенка та Януковича.