RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вибори на Донбасі: у Меркель зробили несподівану заяву

Надзвичайний і Повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель допускає, що вибори на окупованих територіях Донбасу можуть пройти у присутності російських військових.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

В той же час обов'язковою умовою для проведення виборів він вважає гарантії безпеки для будь-яких українських політиків, які будуть брати участь у передвиборній кампанії.

"Безсумнівно, вибори повинні відбутися в тих умовах, які будуть відповідати європейським стандартам", - повідомив Райхель.

Дипломат не бачить неможливого у проведенні виборів до повного виведення російських військ з Донбасу і відновлення контролю над українсько-російською ділянкою кордону українськими силовиками. Для цього він наводить у приклад історичну аналогію.

"Останні парламентські вибори в НДР, які повинні були замінити комуністичний режим, відбулися у присутності Західної групи радянських військ і при тодішньому комуністичному режимі в НДР. Але вибори призвели до його зміни", - сказав Райхель. При цьому він уточнив, що не вважає ситуацію на Донбасі ідентичною.

Як повідомляв "Апостроф", представник України в мінській переговорній групи Євген Марчук вважає, що не варто поспішати з проведенням виборів на окупованих територіях Донбасу.