RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Радник Путіна заявив, що, віддавши Савченко, той злив сепаратистів на Донбасі

Російський журналіст, член Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Максим Шевченко заявив, що Кремль віддав Україні льотчицю Надію Савченко, щоб наростити рейтинг президенту Петру Порошенку і остаточно злити сепаратистів на Донбасі.

Про це він сказав в ефірі Эхо Москвы.

За його словами, обмін відбувся, щоб "врятувати Порошенко він неминучої політичної смерті"

"Це його підніме рейтинг: він домігся, він змусив Москву, він як би своєю політикою змусив до того, що і по Донбасу все буде: «Я повернув вам Надію, поверну і Донбас і Крим поверну...»", - процитував Порошенка Шевченко.

Він зазначив, що Порошенко вигідний Кремлю.

"Порошенко вигідний Кремлю, він тільки на словах такий страшний, але він тільки жупел, коли треба вбивати...", - заявив журналіст.

Шевченко впевнений, що Кремль давно зливає Донбас, вбиваючи "видатних лідерів народного повстання" і руйнуючи промислову складову в регіоні. Доказом того він назвав нещодавню заяву про те, що Донбас має стати частиною України.

"Це в рамках Мінських угод, виконання мінських угод Москва йде на це, і, як кажуть, жертвує життям тих, хто боровся за свободу Донбасу, за свободу Луганської області. Тому що всі вони будуть вбиті в Україні. Всі, хто займав жорстку позицію, після повернення цих регіонів в Україну, будуть убиті. Щоб не було ілюзій", - журиться Шевченко.

На питання журналіста, про те, що Путін, виходить, злив Донбас, Шевченко відповів: "Виходить, що так. А як інакше це назвати?".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі висміяли слова прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова в підтримку заяви президента України Петра Порошенка повернути окупований Донбас під контроль України.