RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли, жителі яких країн найбільше хочуть виходу з ЄС

Ідея виходу з Європейського союзу найбільш популярною серед жителів північноєвропейських країн, зокрема серед громадян Нідерландів і Данії.

Про це йдеться в статті Апострофа.

"Прихильність до європейської ідеї ставиться під сумнів країною ЄС на загальнонаціональному референдумі не вперше. Досить згадати хоча б нещодавній і добре знайомий українцям, "жартівливий", як спочатку здавалося, референдум в Нідерландах. Можна заперечити, що голосували то голландці проти України, не бажаючи пускати в Європу країну, яка веде "громадянську війну". Частково це так. Але також очевидно, і в Нідерландах це особливо підкреслювали, що своїм голосом на референдумі громадяни північноєвропейської країни хотіли сказати "Ні" всьому європейському проекту", - йдеться в матеріалі.

"Зростає кількість противників ЄС і в Данії. Частка громадян, бажаючих проведення референдуму за вихід з Євросоюзу там збільшилася до 42%. У Німеччині і Франції сказати ЄС своє "Ні" готовий вже кожен третій. Повно і країн, чиї уряди не виступають за вихід з Євросоюзу, але хочуть істотної зміни політики "диктатури" Брюсселя, особливо в питанні квот на мігрантів. Йдеться, насамперед, про Угорщину і Польщу", - відзначає журналіст.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Чи розвалить Британія ЄС: чим небезпечний для України референдум Brexit.