RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Росії розкрили істинні причини резонансного рішення Путіна по Криму

Президент Росії Володимир Путін прийняв рішення включити окупований Крим до складу Південного федерального округу РФ через невдоволення ватажками півострова.

Про це повідомляє Комерсант із посиланням на свої джерела.

Скасування так званого Кримського округу в адміністрації президента РФ пояснюють завершенням перехідного періоду, який почався в 2014 році. Але також причиною такого рішення могло стати бажання федерального центру спростити управління Кримом.

За словами джерел в держструктурах, питання оптимізації обговорювалося у федеральному центрі з кінця 2015 року.

"Передумов для цього було достатньо. В уряду і віце-прем'єра Дмитра Козака виникали претензії до місцевої влади з освоєння бюджетних коштів, постійно зсувалися терміни виконання ФЦП «Розвиток Криму і Севастополя до 2020 року», а між ватажком півострова Сергієм Аксьоновим, т. зв. губернатором міста Сергієм Меняйло і постпредом президента Олегом Белавенцевим виникали конфлікти", - йдеться в статті.

«Цей гордіїв вузол треба було якось розв'язати»,— говорить джерело, близьке до адміністрації президента РФ.

Чутки про можливу відставку Меняйло та Белавенцева ходили останні півроку. Підґрунтям для таких розмов піврічний конфлікт з командою окупаційної влади у місцевих радах. В серпні 2015 року противники зібрали 22,5 тис. підписів жителів Севастополя про негативну ситуацію в місті і передали в адміністрацію президента. Минулого тижня та ж ініціативна група розпочала збір підписів за відставку губернатора і запровадження виборів губернатора.

"Близьке до уряду РФ джерело сказав, що останньою краплею для федеральної влади став збір підписів за відставку губернатора, це напередодні думських виборів переводило низький рейтинг Меняйло на всю владу в Севастополі. Так званий віце-спікер закзібрання Севастополя Олександр Кулагін сказав, що Меняйло "не зумів організувати команду", а в місті зараз потрібна «не оборона, а розвиток», а для цього потрібні інші люди", - йдеться в статті.

Як повідомляв "Апостроф", скасування Кримського федерального округу викликало хвилю жартів в соцмережах.