RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Будівельники путінського мосту в Криму поскаржилися на грандіозний "розвод": опубліковано відео

Будівельники Керченського мосту в Криму скаржаться на те, що їм вже два місяці замовник не виплачує зарплату.

Про це вони заявили виданню Керч.ФМ.

Зварювальники та монтажники проживають на території табору Акуна Матата в Керчі. За їх словами, 29 липня до них вперше приїхав представник фірми, яка їх набирала на роботу. Він став закривати наряди. При чому сума винагороди за відпрацьовані години виявилася в півтори рази меншою обіцяного.

При працевлаштуванні всім чоловікам оголосили, що трудові договори на будівництві мосту підписуються на місці будівництва, а зарплата буде виплачуватися 25 числа кожного місяця з наданням харчування і житла. Але коли вони приїхали, і зарплата, і умови не відповідали обіцянкам. Робочим дали підписати договір, де вони числилися кондукторами, при цьому вони працюють монтажниками і зварниками.

"Ми працюємо 2 місяці на Керченському мосту з кримської сторони, фірма називається ТОВ «Бізнес ресурс». Зарплату не виплачують. У договорі написана сума 23.50 в годину, а за договором, за яким нас набирали на роботу, нам обіцяли 1500 в день за 12 годинний робочий день, годину перерву, без вихідних. Ми всі приїжджі. За договором нам повинні були надавати житло і харчування", - заявив будівельник з Воронежа.

Робочим надають дворазове харчування у вигляді повноцінноъ другої страви і пиття, але і це дістається не всім.

"Після 11-годинного робочого дня в нічну зміну вони вважають, що ми сильно втомилися, хочемо спати, а снідати ми взагалі не хочемо. За умовами видно, що на 50 осіб 2 туалети і 110 літрів бойлер", - додав робочий.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження, яке відсуває початок тимчасової експлуатації залізничної частини мосту через Керченську протоку в окупований Крим на 1 грудня 2019 року.