RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Втеча нардепа до Британії: посол оцінила шанси на екстрадицію

Попередні випадки, коли Велика Британія відмовляла іншим країнам в екстрадиції їхніх громадян, не дозволяють стверджувати, що Лондон не видасть Україні скандального депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловила Надзвичайний і Повноважний посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко.

За її словами, поки переговори про екстрадицію в Україну Олександра Онищенка з Великою Британією не ведуться. Згідно з наявною процедурою, їх можна буде розпочати, коли Онищенко з'явиться в базі розшуку Інтерполу. Саме це буде формальним приводом подати звернення до Лондону.

"Є певна процедура, сторонам вона відома. Просто її потрібно імплементувати", зазначила Галібаренко.

Посол вважає, що кожна кримінальна справа повинна розглядатися окремо, і тому не можна заздалегідь робити висновок, що Велика Британія відмовиться видавати Україні депутата від "Волі народу", базуючись лише на тому, що раніше Лондон займав таку позицію в інших справах.

Нагадаємо, 22 серпня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив в інтерв'ю одному з Інтернет-видань, що справа Онищенка розвивається "скаженими темпами", і "зараз триває передача матеріалів справи в Інтерпол".

Більше читайте в інтерв'ю Наталії Галібаренко "Апострофу"