RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо про різке зростання потоку українських нелегалів до Ізраїлю

Зараз в Ізраїлі перебувають близько 10-15 тис. українських нелегальних мігрантів, і вирішити проблему зростання кількості нелегалів можуть прямі двосторонні угоди.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" сказав Надзвичайний і Повноважний посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко.

"Якщо раніше ми нараховували близько 1 тис. українських нелегалів в Ізраїлі, то тепер їх, за деякими даними, 10-15 тис. Зрозуміло, що їх практично неможливо порахувати, але такі дані нам зараз дає ізраїльська поліція", зазначив він.

Посол також додав, що Ізраїль часто відмовляє у в'їзді українцям, оскільки ті фальсифікують документи або вказують несправжню мету візиту. У таких випадках в ізраїльської сторони виникають побоювання, що людина хоче нелегально залишитися працювати.

"Сьогодні легально отримати роботу в Ізраїлі практично неможливо. Для людини з України це буквально одиниці робочих місць", розповів Надоленко і додав, що працевлаштувати українців допоможуть двосторонні угоди між Ізраїлем і Україною. Зокрема, підписана, але поки не ратифікована угода про працевлаштування 20 тис. українських будівельників.

Як писав "Апостроф", 7 червня Кабінет Міністрів України та уряд Ізраїлю підписали угоду про тимчасове працевлаштування українських заробітчан в окремих галузях на ринку праці Ізраїлю.

Найближчими днями читайте інтерв'ю з Геннадієм Надоленком на "Апострофі"