RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Порошенка порівняли ДНР/ЛНР з зарядженою рушницею Росії

Радник президента України Петра Порошенка Володимир Горбулін вважає, що військовий конфлікт на Донбасі Росія буде продовжувати ще довго.

Про це він написав у статті для Дзеркала тижня.

"Яке майбутнє псевдореспублік в цих планах (Росії)? Як і раніше — досить непривабливе і безрадісне. Ключовою особливістю російського "стратегічного мислення" завжди була схильність до "показухи", що виявляється в регулярному вибудовуванні "потьомкінських сіл".... ДНР і ЛНР — це типова "показуха", два винятково великих "потьомкінських села" сучасного, вже "путінського" зразка. Але при цьому Росія так і не змогла знайти за ці роки шляхів використання цих терористичних утворень в якомусь іншому ключі. А значить — буде і далі максимально їх використовувати переважно у військовому сенсі", - упевнений Горбулін.

Він зазначив, що політичне врегулювання цього конфлікту неможливе з причини того, що Росія не може дозволити Україні жити своїм життям і самій визначати свою політику. Таким чином конфлікт зайшов у глухий кут.

"Схоже, що Росія бачить вихід з цього глухого кута через нову ескалацію. Або, принаймні, через загрозу цієї ескалації. Чи реальна ця загроза, чи тільки спроба схилити нас до "співпраці" шляхом погрози — навіть не настільки принципово. Важливо, що рушниця заряджена, і, схоже, у низки російських осіб, що впливають на прийняття рішень, є велика спокуса піти простим шляхом: замість небезпечного розмахування ним перед обличчям опонента все ж "натиснути на курок", - пише Горбулін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський журналіст передрік голодні марші пенсіонерів на Москву.