RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Обами завдали Росії нового серйозного удару

США розширили антиросійські санкції, доповнивши список компаній і організацій, що підпадають під обмеження.

Про це йдеться в повідомленні Бюро промисловості та торгівлі, що входить у міністерство торгівлі Сполучених Штатів, передає Лента.ру.

Документ в ознайомчому порядку розміщений на сайті відомства. Всього в санкційних списках тепер буде значитися 81 компанія і організація під 86 найменуваннями. Сім з них відносяться до Криму.

У новому чорному списку говориться, що під санкції по лінії торговельного відомства потрапляють ще 11 додаткових компаній. Це «Ангстрем-М, «Джиован» (Giovan Ltd), «Ангстрем», «Ангстрем-Т», ВАТ «ПІД Радиоэкспорт», Пермська науково-виробнича приладобудівна компанія (ПНППК), АТ «Мікрон», АТ НПФ «Мікран», НВК «Гранат», «Текнопол компані» і «Текнопол лімітед».

У повідомленні сказано, що санкції передбачають особливо жорсткий режим експортного контролю з американської сторони. Він полягає у «введенні додаткових вимог при ліцензуванні та обмеження доступу до більшості ліцензійних виключень для експорту, реекспорту та трансферту всередині країни».

Як повідомляв "Апостроф", 1 вересня стало відомо, що міністерство фінансів США внесло в санкційний список низку російських компаній, у тому числі «СГМ-Міст» — дочірню структуру «Стройгазмонтажу», що займається будівництвом моста через Керченську протоку. Також серед тих компаній, що потрапили під обмеження, опинився холдинг «Газпром-медіа».