RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Дипломат розповів, на який рівень опустився діалог України з РФ

Діалог між адміністраціями президентів України і Росії, а також між міністерствами закордонних справ двох країн ведеться лише на технічному рівні.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав екс-посол України в Білорусі, колишній представник України у тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний.

Дипломат стверджує, що наразі діалог між Адміністрацією президента України і АП РФ, між Міністерством закордонних справ України та МЗС Росії ведеться лише на технічному рівні. Ця взаємодія направлена на узгодження питань, пов'язаних з дією в Нормандському і Мінському форматах. Тоді як діалогу на політичному рівні немає. На думку Безсмертного, це є перш за все наслідком поведінки Кремля, оскільки Україна робить пропозиції та навіть діє в рамках своїх національних інтересів. Наприклад, в питанні розмінування.

Безсмертний зізнався, що знає прізвища людей, які ведуть технічний діалог з обох сторін, але назвати їх відмовився, оскільки вони жодних рішень не приймають.

Як повідомляв "Апостроф", під час саміту "Великої двадцятки" в Китаї президент Франції Франсуа Олланд анонсував зустріч у Нормандському форматі найближчими кількома тижнями.

Більше читайте в матеріалі "Чого домагається Путін, ховаючись від зустрічей з Порошенком" на "Апострофі"