RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Дипломат вказав на автономного посередника між Путіним і Порошенком

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв дійсно міг би грати роль посередника в діалозі між президентами України і Росії Петром Порошенком і Володимиром Путіним.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав екс-посол України в Білорусі, колишній представник України у тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний.

На думку дипломата, Нурсултан Назарбаєв веде себе досить "автономно" і координує свої дії з Москвою лише в тій мірі, яка вигідна Казахстану. Тому казахстанський лідер міг би бути посередником у діалозі між Петром Порошенком і Володимиром Путіним. У той же час, як зазначив Безсмертний, не варто покладатися на Казахстан як на союзника, оскільки "Схід - справа тонка".

Коментуючи серпнева заява Назарбаєва, про те, що Петро Порошенко готовий йти на компроміси в питаннях Донбасу, Безсмертний попросив не кидати тінь на українського президента, оскільки в Росії розуміють суть компромісів інакше, ніж в Україні чи Європі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Нурсултан Назарбаєв під час зустрічі з Володимиром Путін стверджував, що Петро Порошенко готовий до компромісів в питанні Донбасу.

Більше читайте в матеріалі "Чого домагається Путін, ховаючись від зустрічей з Порошенком" на "Апострофі"