RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Окупанти в Криму створили військовий спецпідрозділ в страху перед Україною

В окупованому Севастополі після історії з так званими "українськими диверсантами" сформована 47-я дивізія територіальної оборони (ДТО), "призначена для боротьби з терористами і диверсантами".

Про це повідомляє Известия.

"Формування дивізії було завершено наприкінці серпня нинішнього року. В ході навчань «Кавказ-2016» один з батальйонів дивізії був піднятий по тривозі і приступив до виконання бойових завдань. Військовослужбовці взяли під охорону військові і цивільні об'єкти не тільки в самому Севастополі, але і в усьому Криму. Також були проведені навчання по затриманню і ліквідації диверсантів противника", - повідомив представник Міноборони РФ, знайомий з ситуацією

Дивізія буде укомплектована резервістами, яких будуть закликати "у разі початку бойових дій або стихійних лих".

Точна організаційно-штатна структура нової дивізії невідома, але очікується, що до її складу входить кілька батальйонів територіальної оборони, бійці яких пересуваються на вантажних автомобілях і озброєні легкою стрілецькою зброєю і кількома мінометами.

"47-я дивізія — це кілька тисяч військовослужбовців. З одного боку, здається, що така кількість бійців явно забагато. Але необхідно враховувати, що їм цілодобово доведеться захищати не тільки військові об'єкти, але і мости, тунелі, дороги, електростанції та інші не менш важливі інфраструктурні об'єкти. Тому створення в Криму дивізії територіальної оборони цілком виправдано", - заявив військовий історик Дмитро Болтенков.

"Територія Криму порівняно невелика, але при цьому на півострові велика концентрація військових частин, аеродромів, морських баз та інших військових об'єктів. Рельєф півострова дуже складний: гори, різко змінюються рівнинними ділянками, і заболочені райони. Як показує досвід Великої Вітчизняної війни, місцевість на Кримському півострові дозволяє диверсійних груп тривалий час переховуватися і наносити болючі удари", - заявив Болтенков.

Як повідомляв "Апостроф", в серпні у Криму сталося гучне затримання Федеральною службою безпеки (ФСБ) Росії українських громадян, яких звинуватили в організації терактів в окупованому Криму.