RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Український генерал вказав на свідоцтва підготовки РФ до масштабного вторгнення на Донбас

Росія застосовує найрізноманітнішу зброю на Донбасі, і тепер готується організовувати провокації там.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив генерал-лейтенант Ігор Романенко, екс-заступник начальника Генштабу, коментуючи інформацію про те, що СК РФ звинуватив Україну в застосуванні "Точки-У" на Донбасі.

"Вони у нас є, але ми їх не застосовуємо. Росіяни все застосовували нове там, за винятком ядерної зброї, також масованої ракетної зброї, масованої авіації - ще не застосовували. Шойгу вже зробив одну заяву. Зараз ефективності з використанням наземних видів зброї, наприклад, із застосуванням масованої ракетної зброї - немає, тому що останнім часом наші дають відсіч. І в сірій зоні, згідно Мінським угодами, наші війська займають позиції. А перевага у них, у росіян, як раз в цих видах", - зазначив він.

За словами Романенка, Москва готує міжнародне співтовариство і свій електорат до того, що рано чи пізно ця зброя буде застосовуватися.

"Вони готують свій електорат і міжнародний до того, що буде застосовано цю зброю. Шойгу ось сказав, що раптом щось станеться, то вони будуть готувати масовану авіацію. А щоб її застосовувати, потрібно підготуватися. У зв'язку з чим у них старий підхід: їм потрібно звинувачувати в цьому Збройні сили України", - підкреслив він.

Романенко зазначив, що Росія не вперше використовує подібну тактику.

"Наприклад, щоб почати війну в Чечні, вони поподривалі у себе вдома, і потім оголосили, що це чеченці. І почали війну. І це може бути у нас. Підірвали вже Моторолу і Гіві, значить, потрібно ще теракти у себе зробити, тоді вони почнуть застосовувати вже ця зброю. Вони шукають привід: організовують ці моменти і провокують, готують заздалегідь грунт. за авіації Шойгу вже сказав днів десять тому, тепер по ракетам вони говорять. вони можуть готуватися до вторгнення. Адже вони перекидають війська в глибину Росії, на наш Схід. Певним чином, йде підготовка ", - підсумував він.

Раніше Апостроф повідомляв, що Тимчук назвав причину заяви СК РФ про застосування "Точки-У" силами АТО.