RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Порошенко обговорив з держсекретарем США агресію РФ в Україні

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном, в ході якої обговорив російську агресію в Україні.

Розмова відбулася в ході візиту українського президента до Німеччини в рамках участі в 53-й Мюнхенській конференції з питань безпеки, передає прес-служба голови держави.

Порошенко поінформував Тіллерсона щодо останньої ескалації ситуації на Донбасі та порушення Росією Мінських домовленостей. Той, у свою чергу, розповів про результати зустрічі на рівні міністрів закордонних справ країн G-20 в Бонні і підкреслив важливість виконання Мінських домовленостей.

У ході бесіди обговорювалися питання протидії російській агресії і відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Крим, у тому числі з допомогою політики санкцій.

Під час розмови Порошенко запросив Держсекретаря США відвідати з візитом Україну.

Як повідомляв "Апостроф", Тіллерсон за підсумками зустрічі з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим заявив, що Вашингтон очікує від Москви виконання виконання Мінських угод і припинення конфлікту на Донбасі.