RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

На Заході запропонували стратегію для розгрому Путіна

Керівник програми вивчення Кремля, виконавчий дирекор аналітичної організації European Values Якуб Яндра розповів про конкретні кроки, які Євросоюз, США і Україна повинні зробити, щоб зупинити і розгромити путінську Росію.

Про це він пише у статті для Атлантичної ради.

Яндра відразу зазначає, що подібна єдність Заходу, необхідна для якнайшвидшої перемоги, можлива тільки в ідеальному світі, однак і пропонує подумати над ідеальним варіантом спільної стратегії.

Перш за все експерт говорить про необхідність повноцінної військової підтримки України, яка включає не тільки постачання озброєнь, а й готовність військового втручання на стороні Києва, про що Європа і США повинні прямо попередити Кремль.

Одночасно Яндра пропонує бути готовими до конфіскації фінансових активів всього путінського оточення, про що також слід попередити особисто президента РФ.

У Москві повинні знати, що за умови подальшої агресії проти України або ескалації конфлікту ці кроки будуть зроблені негайно.

Проросійським терористам, які окупували деякі райони сходу України, слід пред'явити ультиматум, який передбачає їх повну і безумовну капітуляцію. У разі відмови України повинна почати військову операцію з метою знищення бойовиків і відновлення контролю над тимчасово втраченими територіями.

В цей же час Захід повинен зробити спільний демарш, попередивши Путіна, що у відповідь на нове вторгнення на схід України і втручання регулярної армії РФ будуть прийняті відповідні військові заходи країн НАТО. Війська союзників повинні бути готові втрутитися і підтримати українську армію - і така готовність повинна стати очевидною для Москви.

Також Яндра говорить про заходи щодо боротьби з російської пропагандистської та дезинформаційній кампанією. Для цього необхідна окрема інформаційна стратегія, а спецслужби зобов'язані зробити боротьбу в сфері інформації одним з найважливіших пріоритетів. Дезінформацію з боку РФ повинні постійно обговорювати і засуджувати провідні політичні діячі.

Окремо Яндра каже, що європейські політики повинні донести таку необхідність і до глави європейської дипломатії Федеріки Могеріні, щоб і вона почала прямо називати Росію джерелом агресивної дезінформації.

Політики, які повторюють російську брехню і відверто підтримують Путіна, повинні зустріти протидію, зіткнутися з відкритим осудом, а також слід розслідувати джерела доходу таких діячів і їхніх партій, щоб переконатися, що вони не отримують грошей з Москви.

Організації, які займаються боротьбою з російською пропагандою, повинні отримати підтримку на урядовому рівні.

Нарешті, Яндра говорить про нестачу інформації і необхідності цьому запобігти. Ступінь впливу кремлівської пропаганди на громадську думку країн Європи, її поширеність і відмінності в залежності від цільової аудиторії - все це вимагає вивчення і уточнення.

У комплексі всі ці заходи, як вважає Яндра, повинні дозволити зупинити російську агресію і нанести Путіну стратегічну поразку.

Раніше "Апостроф" писав про нову стратегію Кремля щодо Донбасу.