RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Влада США відмовляє ГПУ у допиті Пола Манафорта - CNN

Влада США не реагує на запити Генеральної прокуратури України (ГПУ) щодо допиту екс-радника Віктора Януковича і колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта у справі про корупцію. Про це повідомляє CNN.

"Київські прокурори заявили, що за останні два роки вони звернулися з сімома запитами про допомогу в організації допиту колишнього керівника кампанії президента Дональда Трампа, включаючи листи директору ФБР Джеймсу Койді і посадовим особам Міністерства юстиції США", - пише видання.

Однак, США не відреагували на ці прохання, незважаючи на те, що відповідно до договору про взаємну правову допомогу обидві країни погодилися регулярно допомагати один одному в зусиллях правоохоронних органів.

"Манафорту не було пред'явлено звинувачення в злочині. Ми хочемо, щоб він дав свідчення", - повідомив CNN глава управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

У США підтвердили виданню отримання запитів про допит Манафорта, але відмовилися від подальших коментарів.

Як зазначає видання, офіційні запити управління спеціальних розслідувань ГПУ почалися у грудні 2014 року і стосуються в тому числі справи колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича.

Нагадаємо, раніше американські ЗМІ повідомили про підозри членів родини Манафорта про його причетність до вбивств активістів Євромайдану в Україні.