RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Іноземцев пояснив, чому Україні вигідно відпустити Донбас

Російський економіст Владислав Іноземцев в статті для порталу Republic поділився думкою про перспективи окупованого Донбасу в контексті російсько-українських відносин.

На думку Іноземцева, що склалася після початку блокади ОРДЛО ситуація вигідна для всіх сторін конфлікту. Міркуючи про ознаки, що вказують на можливе включення підконтрольних бойовикам територій до складу Росії, Іноземцев зазначає, що з подібного рішення отримають користь все - як в Москві, так і в Києві, і в Брюсселі.

Для України пряма анексія Росією районів, зайнятих терористами "ДНР" та "ЛНР", або визнання незалежності цих "республік" - дуже сприятливий сценарій, оскільки, як вважає Іноземцев, в такому випадку Москва продемонструє явну агресію і беззаперечну підтримку бойовиків, а Київ буде виглядати жертвою. Також український уряд отримає можливість остаточно позбутися від пов'язаних з Донбасом олігархів.

В Євросоюзі ж, де існує певна опозиція продовження санкцій проти РФ, після такого явного ворожого акту Росії ніхто не зможе заперечувати проти подальшої дії санкційного режиму.

Однак, як підкреслює Іноземцев, ключове значення має позиція президента Путіна.

Раніше "Апостроф" приводив думку Іноземцева про можливу подальшу політику України у відносинах з окупованими бойовиками районами.