RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Корупція і обороноздатність: Кемерон вказав на головні виклики для сучасної України

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон назвав чотири головні виклики, які стоять перед Україною. Це перебування країни на міжнародній арені, безпека, обороноздатність та боротьба з корупцією.

Про це політик повідомив під час своєї публічної лекції в Києві.

Кемерон застерігає не повторювати шлях Грузії, де ситуація закінчилася тим, що світова увага до проблеми країни зникла і був прийнятий майже повністю неприйнятний статус-кво.

Що стосується питань безпеки, тут Кемерон зазначив, що новий президент США Дональд Трамп, як і його попередник, буде націлений на діалог та побудову двосторонніх відносин з Росією. І вказав, що при цьому держави Східної Європи повинні залишатися під захистом, інакше Америка не зможе бути великою.

Він констатував, що через військовий конфлікт, українцям довелося багато чим пожертвувати. При цьому відзначив видатну сміливість захисників країни. І вважає, що партнери повинні допомогти Україні у збереженні та збільшенні її обороноздатності.

Кемерон назвав рівень корупції в Україні неприйнятним і порівняв її з раковою пухлиною, яка може вбити державу. Крім втрати грошей, через корупцію вбивається віра в те, що країна і політична система можуть бути справедливими, чесними і служити людям. Політик нагадав, що для подальшої підтримки іноземних партнерів, вони повинні побачити реальний прогрес у боротьбі з цим явищем.

Головні тези виступу Кемерона у Києві читайте в матеріалі на "Апострофі".