RU  UA  EN

Субота, 30 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 березня

Всі новини

Загроза сепаратизму у Закарпатті: Порошенко провів важливу розмову з прем'єром Угорщини

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, яка сталася на саміті Європейської партії на Мальті, підняв питання про заклики до створення угорської автономії на Закарпатті. Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Зокрема, Порошенко висловив Орбану стурбованість заявами угорських чиновників про створення окремих територіальних автономій. Співрозмовники обговорили також питання розширення співробітництва України з країнами "Вишеградської четвірки" під час головування в групі Угорщини, яке почнеться 1 липня 2017.

У свою чергу Орбан наголосив на підтримці територіальної цілісності України і негайного надання Українській безвізового режиму з Європейським Союзом.

Окрему увагу було приділено питанню протидії російській агресії на Донбасі. Сторони обговорили питання збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо Росії як ефективного інструменту забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей і повного відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр Угорщини Жолт Шем'єн закликав угорські громади за кордоном до створення національних автономій.

Детальніше про національну політику Угорщини за межами країни та її український вимір читайте у матеріалі "Закарпаття наше: навіщо Угорщини автономія в Україні", який опублікований на "Апострофі".