RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Зустріч Порошенко з Трампом: ЗМІ дізналися про цікавий сигнал з США

В адміністрації президента США сказали українському президенту Петру Порошенко бути готовим протягом доби прибути на зустріч зі своїм американським колегою Дональдом Трампом, коли надійде відповідний сигнал. Про це "РБК-Україна" повідомило джерело в команді Порошенко.

"Американці нам прямо сказали, мовляв, ви будьте готові, що вам повідомлять про зустріч за 24 години до її початку, і потрібно буде летіти", - заявив співрозмовник видання в команді президента.

Зараз як найбільш ймовірний варіант часу і місця зустрічі команда президента розглядає засідання глав країн-членів НАТО, яка пройде 25 травня у Брюсселі або в Італії, де 25 - 27 травня відбудеться зустріч лідерів країн G-7, хоча офіційних запрошень на ці захід українське керівництво ще не отримувало.

"Не виключена зустріч на полях саміту, але буде вона до або після саміту або поза ним - це залежить від того як будуть розгортатися події", - розповіла глава парламентського комітету закордонних справ Ганна Гопко.

За її словами, Києву дуже важливо проговорити з Трампом бачення мирного врегулювання ситуації на Донбасі, щоб адміністрація американського президента мала своє бачення своєї участі і допомоги у врегулюванні ситуації на сході України.

Детальніше про ситуацію навколо можливої зустрічі лідерів США і України читайте у матеріалі "До запитання: чому Трамп не зустрівся з Порошенко", який опубліковано на "Апострофі".