RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Панамагейт: у Порошенка відповіли на звинувачення у торгівлі з російським монополістом

Власник компанії Intraco Сергій Зайцев заявив, що звинувачення з приводу торгівлі його компанії з Газпромом — маніпуляція.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Основний вид діяльності компанії — організація чартерних перевезень та їх обслуговування. За весь час компанія організувала близько 680 рейсів. Основні міста — це Цюріх, Женева, Франкфурт, Стамбул і Анталія. І всього 2 рейси в аеропорт Шереметьєво, де літак повинен був заправитися у місцевого монополіста", — сказав він.

"Тому говорити про торгівлю з "Газпромом" — це чистої води маніпуляція", — стверджує Зайцев.

За його словами, діяльність компанії Intraco не є профільним бізнесом.

Нагадаємо, в ряді ЗМІ була поширена інформація про торгові відносини компанії Intraco з дочірнім підприємством "Газпрому". Цей висновок робився на підставі оплати компанією восени 2014 року авіаційного палива, закупленого у "Газпромнафта-Аеро Шереметьєво".

Зайцев, згідно з даними в системі розкриття НКЦБФР, є заступником директора кондитерської корпорації Roshen з зовнішньоекономічних зв'язків. Йому, як і трьом іншим менеджерам, належить на 0,5% в ТОВ "Центрально-Європейська кондитерська компанія" — холдингової компанії Roshen. Президент корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський володіє 13% через інвестфонд "Кондитеринвест", а інші 85% належать нідерландській Roshen Europe B. V., кінцевим бенефіціаром якої є президент України Петро Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Дмитро Гнап вказав на присутність в нових документах по офшорах людини Петра Порошенка та його партнеру, нардепу з БПП Ігорю Кононенко.

9 травня була опублікована нова партія документів з офшорів в рамках так званого панамагейту.