RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Кличко викрили в ремонті дороги тільки для Порошенка

Мера Києва Віталія Кличка звинуватили у тому, що він ремонтує дороги тільки для президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на розпорядження від 27 квітня, оприлюдненому на сайті КМДА.

"Голова Київської міськдержадміністрації Віталій Кличко розпорядився здійснити реконструкцію дороги від вул. Електриків, 29-а до вул. Набережно-Рибальська у Подільському районі. Розпорядження від 27 квітня оприлюднено на сайті КМДА. Замовником реконструкції визначено комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва". Йому наказано забезпечити розробку документації реконструкції, визначити генерального проектувальника та будівельного підрядника. Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА має подати інвестиційні пропозиції щодо включення робіт з реконструкції дороги до програм економічного та інвестиційного розвитку м. Києва на 2016 та наступні роки. У розпорядженні відсутні дані про строки та вартість реконструкції дороги. Також там немає даних, про яку саме дорогу йдеться, довжину ділянки тощо", — зазначається в публікації.

"Як відомо, по вул. Електриків, 29-а на Рибальському острові знаходяться комплекс приміщень корпорації "Укрпромінвест", завод "Ленінська кузня" та спортклуб "5 елемент". По вул. Електриків, 26/9 зареєстрована корпорація "Рошен".

Ці компанії належать президенту України Петру Порошенку та його бізнес-партнерам, серед яких замголови парламентської фракції БПП Ігор Кононенко та перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський. Крім того, вул. Електриків, 29а є адресою почесного консульства відомої офшорної зони — Республіки Сейшельські острови. А почесним консулом на сайті Міністерства закордонних справ вказано Олега Свинарчука (нині має прізвище Гладковський). Ця сама адреса вказана як місце реєстрації Сергія Зайцева – власника віргінської офшорної компанії "Intraco Management Ltd". Людина з таким самим ім’ям і прізвищем є заступником генерального директора корпорації "Рошен", а також співвласником ТОВ "Центрально-Європейська Кондитерська Фабрика", — повідомляють журналісти.

"Торік стало відомо, що офшор "Intraco Management Ltd" переказувала валюту дочці Кононенка, а також оплачувала приватний літак, яким користувався Порошенко. Тоді депутат БПП Кононенко спростував свою причетність до "Intraco Management Ltd".

"Загалом у квітні на сайті мерії було опубліковано близько 200 розпоряджень Віталія Кличка. З них лише півтора десятки мали у своїй назві слово "реконструкція". Жодне інше квітневе розпорядження голови КМДА не стосувалось ремонту доріг у Києві", — зазначається в публікації.

Журналісти також нагадали, що у 2012 році з державного бюджету було витрачено 103 млн грн на ремонт доріг до відпочинково-мисливської зони президента України Віктора Януковича в районі "Сухолуччя".

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явилося відео особняка Порошенко в селищі Козин Київської області.