RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Відставка Згуладзе: журналісти дізналися, що твориться в відомстві Авакова

Перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе вирішила піти з посади в зв'язку з особистими питаннями.

Про це журналістам "УП" розповів радник голови МВС Антон Геращенко.

"Згуладзе по ряду особистих питань прийняла рішення працювати в якості радника. Її робота, її вклад в розвиток Нацполіціі важко переоцінити. Я їй особисто дуже вдячний і міністр внутрішніх справ також", - сказав він.

На питання, чи є вже кандидатури на цю посаду, Геращенко відповів: "Я думаю, що міністр внутрішніх справ повинен подати офіційну пропозицію на кабінет міністрів, і той затвердить цю кандидатуру. У мене поки немає інформації з цього питання. Я буду зустрічатися з Арсеном Борисовичем ввечері".

У той же час джерело видання розповіло, що після звільнення Екі Згуладзе, главі Нацполіціі Хатії Деканоїдзе може бути запропонована інша посада.

Геращенко на питання про те, чи можливо, що Деканоїдзе буде призначена на посаду заступника міністра внутрішніх справ сказав: "Хатія працює на посаді глави Нацполіціі. Ніяких чуток я не коментую. Я звик працювати тільки з фактами".

За словами іншого джерела, є версія, що Деканоїдзе можуть запропонувати посаду радника глави МВС. Сама Хатія Деконаідзе відмовилася від коментаря.

У свою чергу видання "Страна" з посиланням на джерела в МВС повідомляє, що відставка Згуладзе стала наслідком дедалі жорсткішого роздраю в команді Авакова між "старими мєнтами" і "грузинськими реформаторами". Відзначається, що "ця боротьба зараз досягла апогею і мєнти схоже перемагають варягів".

За словами джерел, місце Згуладзе, ймовірно, займе генерал-майор і колишній начальник міліції Києва Олександр Терещук, який тимчасово перебував в розпорядженні міністра. Однак, як кажуть джерела, можуть бути й інші кандидатури.

Одна з піарниць МВС Анастасія Франк написала у своєму Facebook, що Згуладзе залишається, але переходить на іншу ділянку роботи: "Так, вона незамінна. Але обіцяю, що ми і далі продовжимо реформу під керівництвом Екі в ролі радника. Вона показала своїм прикладом, як реформи робляться для простих людей. Кумир нашого часу ".

Як повідомляв "Апостроф", в мережі викликала ажіотаж заява глави МВС Арсена Авакова про відставку Згуладзе.