RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ні поцілунку, ні букета: в мережі бум через призначення Луценка генпрокурором України

Сьогоднішнє призначення лідера фракції БПП Юрія Луценка на посаду генерального прокурора викликало величезний резонанс у соцмережах.

Призначення нового генпрокурора обговорюють користувачі Facebook і Twitter.

Блогер Антон Ходза згадав про п'яну бійку тоді ще міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в німецькому Франкфурті у 2009 році.

Також в мережі згадали про ажіотаж, що виник нещодавно, навколо привітання від президента України Петра Порошенка на адресу екс-спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана з призначенням на посаду прем'єр-міністра великим букетом троянд.

Про призначення Юрія Луценка пожартував його тезка, нардеп Ігор Луценко. "Луценко - генпрокурор. Приймаю вітання!" - написав він.

Великий пост у зв'язку з призначенням нового генпрокурора написав народний депутат від БПП Мустафа Найєм у своєму Facebook.

"Судячи з усього, новий генеральний прокурор Юрій Луценко зосередить всю свою активність проти відсутнього в країні Віктора Януковича. (Втім, він цього і не приховує). На цьому буде побудована вся публічна активність, і є ризик, що до цього зведуться і всі реформаторські досягнення. В історичній перспективі я не проти розслідування справ щодо Віктора Януковича. Але як тільки він втік, у його провині мало хто сумнівався і він особисто навряд чи вже зможе на щось вплинути в нашій країні. А ось його союзники і соратники продовжують успішно працювати вже з новою владою, багато представників якої вже конкурують зі своїми попередниками. Вони сидять в парламенті, в Кабінеті міністрів, ходять в адміністрацію президента і їм плювати на долю Віктора Януковича", - пише нардеп.

"І я боюся, цих людей Юрій Віталійович чіпати не буде. Як і не буде спроб відновити довіру до Генеральної прокуратури, почавши розслідування всередині системи. Я готовий визнати свою помилку, якщо в найближчі тижні побачу подання на зняття депутатської недоторканності з Юрія Бойка, розслідування справ проти братів Кацуб, зняття з посад усіх заступників Шокіна, розслідування діяльності його попередників - Яреми і Махніцького, розставляння крапок над "i" у справі трансформаторів Костянтина Григоришина, енергетичної монополії Ріната Ахметова і справи "Фортеці", компаній Ігоря Коломойського, детального аналізу звільнень Сакварелідзе і Каська, ну і непогано було б згадати про розкрадання майна киян командою Леоніда Черновецького", - продовжує Найєм.

"Враховуючи моє людське хороше ставлення до Юрія Віталійовича, я б дуже хотів помилятися. І якщо це трапиться, готовий допомогти і підтримати. Якщо ні, боюся, Юрію Луценку та його політичній кар'єрі не допоможе вже ніхто. Час покаже. Ну і на десерт. Хотілося б, нарешті, побачити результати розслідування жорстокого і віроломного замаху на Віктора Шокіна зі снайперської гвинтівки", - зазначає нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні Рада прийняла закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо діяльності Генеральної прокуратури України", який дає змогу призначати генеральним прокурором людину, що не має юридичної освіти.

Порошенко досить оперативно підписав прийнятий закон, викликавши обурення серед користувачів мережі. Також в соцмережах звернули увагу на те, що у зв'язку з прийняттям закону вже з'явився надрукований спецвипуск газети "Голос України".