RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Стало відомо, що скандальний поплічник Януковича більше не в розшуку Інтерполу

Кримінальний авторитет і поплічник Віктора Януковича Юрій Іванющенко (Юра Єнакіївський) в результаті рішення Дніпровського суду Києва і бездіяльності інших структур української влади знятий з карти розшуку і затримання Інтерполу.

Про це у своєму Facebook з посиланням на джерела в МВС повідомив журналіст Юрій Бутусов.

"Іванющенко зберігається у базі Інтерполу - але тільки в карті попередження. Тобто його переміщення відстежуються, але затримувати не будуть", - пояснив журналіст.

За його даними, Іванющенко вже покинув Росію, де стало дуже небезпечно після ліквідації в Криму іншого відомого українського "авторитета" Михайла Ляшка.

"Нагадаю, що Іванющенко був по суті "сірим кардиналом" Януковича, який відповідав за його відносини з кримінальним світом. Бандити-"тітушки", які застрелили двох громадян 18 лютого 2014 року на Михайлівській вулиці в Києві, базувалися в офісі Іванющенка на Рильського", - пише Бутусов.

На його думку, винні у тому, що сталося українські органи влади, які не забезпечили необхідних слідчих дій для того, щоб обґрунтувати перебування в розшуку Іванющенка.

"Очевидно, що дії нашої "ручної" судової системи відбуваються по командам зверху і з відома самого президента Петра Порошенка. Петро Олексійович так багато говорив про боротьбу з олігархами - а по справі мультимільярдера Іванющенко зберігає мовчання. На річницю загибелі Небесної сотні президент покладає квіти - але при цьому з його волі Іванющенко на волі. Нагадаю, президент жодного слова про справу Іванющенко досі не вимовив, незважаючи на всі перипетії і скандальність", - підкреслив Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній президент України Віктор Янукович поскаржився на те, що обсяг заморожених на його європейських рахунках коштів є "надмірним".