RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, кого Порошенко бачить своїм наступником

Президент України Петро Порошенко може призначити нинішнього главу своєї адміністрації Бориса Ложкіна на посаду міністра закордонних справ, щоб той зміг почати самостійну політичну кар'єру і стати наступником Порошенко через кілька років.

Про це пише старший аналітик МЦПД Анатолій Октисюк у своїй статті на "Апострофі".

"Місія Ложкіна полягає не тільки в координації з олігархами та комунікації з найважливіших зовнішніх питань з Кремлем. Петро Порошенко бачить саме Бориса Ложкіна, а не, як багато хто думає, Володимира Гройсмана своїм політичним наступником. Років через 12 або хоча б через 7-8. Тому Ложкіну пропонують розпочати власний політичний шлях, в якому ідеальною точкою входження є МЗС. Дипломатична робота передбачає зв'язки з головними світовими лідерами, європейськими бюрократами, публічність і медійність за мінімальних репутаційних ризиків", - зазначає Октисюк.

"Сам Порошенко вважає своє призначення на посаду голови МЗС у 2009 році найкращим ходом з повернення в політику після скандалу на посаді секретаря РНБО у 2005 році. Після слів Юлії Тимошенко "про соплі та лементи" Порошенка навряд чи тоді хтось чекав його повернення в публічну політику, і саме посада голови МЗС стала трампліном на шляху до президентства", - йдеться у матеріалі.

На думку експерта, Порошенко вважає перехід Ложкіна на посаду голови МЗС правильним кадровим рішенням.

"Попереду настають важкі часи, і по праву руку президента потрібен не рафінований бізнесмен з замашками естета, а опричник, який буде готовий піти не тільки на превентивні заходи, а й на жорстке придушення будь-якого бунту. З третім Майданом Порошенко не буде церемонитися. Він почне його зачищати негайно – і його заява після п'ятничного мітингу "Азова" під стінами парламенту не залишає ніяких сумнівів", - запевняє Октисюк.

"Питання "що робити з Клімкіним" нікого особливо не хвилює. Клімкін вже тривалий час демонструє нездатність вести дипломатичну гру на мінімально необхідному для країни рівні. Його пояснення про чергові дипломатичні провали викликають все більше роздратування у президента, і Клімкіну пощастить, якщо його відправлять працювати представником в ООН, НАТО або послом в одну з благополучних країн", - вважає експерт.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа" Оточення президента: кому довірив свою долю Порошенко.