RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Скандал з героєм-хабарником в Україні: опубліковані фото і відео "межигір'я" чиновника

Українські журналісти з'ясували подробиці щодо нерухомості, якою володіє затриманий на хабарі перший заступник губернатора Миколаївської області, герой України Микола Романчук.

Виявилося, що чиновник володіє чотирма будинками в одному кварталі в Миколаєві, повідомляє "Преступности.нет".

"Таке, свого роду "миколаївське Межигір'я" з підземними тунелями між будинками в затишному куточку Миколаєва під назвою "Балабанівка", - пише видання.

Будинок №1

Знаходиться за адресою проспект Богоявленський (Жовтневий), 418.

Будинок №2

Знаходиться за адресою вулиця Кості Гордієнка, 7 (колишня Бела Куна). Він розташований на загальній ділянці з будинком №1, розмір ділянки – 1591 квадратний метр, розмір будинку - 508 квадратних метрів. Журналісти припускають, що саме між цими будинками був проритий підземний тунель, де СБУ і прокуратура знайшли схованки Романчука із золотом, грішми та антикваріатом.

На землі між цими будинками є ще кілька споруд, одна з яких – лазня. Обидва будинки зареєстровані на дружину віце-губернатора Романчук Тамару Олександрівну - вона отримала цю землю від міської ради у 2009 році. На воротах будинку є емблема "НТР", ймовірно означає Николай-Тамара-Романчук.

Будинок №3

Знаходиться за адресою вулиця Ленінградська, 54, кут Кості Гордієнка (колишня Бела Куна). Записаний на молодшого сина чиновника Андрія Романчука.

Будинок №4

Найбільший особняк, складається з одного головного двоповерхового будинку та ще трьох поруч. Знаходиться навпроти середньої школи. Належить старшому синові чиновника Денису Романчуку, який називав себе "смотрящим" по Корабельному району. Денис отримав від міста цю ділянку в 1000 квадратних метрів у 2010 році рішенням міськради за підписом мера Володимира Чайки. За рік, у березні 2011 року, він купив ще додатково 207 квадратних метрів під свій маєток, заплативши за них всього 8 тисяч 800 гривень в бюджет Миколаєва.

Журналісти звернули увагу, що в декларації про доходи і витрати за 2015 рік Миколи Романчука зазначеної нерухомості немає.

"І якщо погодитися з тим, що, наприклад, будинки синів і не повинні бути внесені у його декларацію, як людей, що живуть у своїх окремих сім'ях, особняк, записаний на дружину зобов'язаний там перебувати, оскільки дружина, з якою він проживає - це член його сім'ї. Однак, Микола Павлович в графі "Члени сім'ї" просто поставив прочерки, нібито він живе сам, хоча все його оточення стверджує, що з Тамарою Романчук він не розлучався. Таким чином, йому вдалося приховати свій маєток на Богоявленському 418 – Кості Гордієнка 7", - пише видання.

З нерухомого майна у своїй декларації Романчук вказав лише дачу 42 квадратних метра в селі Лимани Вітовського (Жовтневого) району з земельною ділянкою в 400 м. кв

"До січня 2011 року Микола Романчук працював генеральним директором ПАТ "Суднобудівний завод "Океан". Станом на березень 2014 року, коли він різко "сплив" після Євромайдану і втечі Віктора Януковича і був призначений Олександром Турчиновим головою Миколаївської ОДА, всі ці будинки вже були побудовані. Крім останнього, що належить Денису Романчуку – його будівництво на той момент було практично закінчено. Кажуть, що працівники заводу "Океан" дуже багато можуть розповісти цікавого про Миколу Романчука і про те, як колись сильний і потужний завод став майже банкрутом, аккумулювавшись в чотири розкішних особняка", - зазначили у виданні.

Нагадаємо, під будинком Романчука правоохоронці виявили мережу тунелів.

Як повідомляв "Апостроф", головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що при обшуку у Романчука знайшли валізу, де знаходилися готівкові кошти на суму в кілька сотень тисяч доларів США, золоті прикраси і фашистські хрести.