RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Навколо нового призначення в ГПУ зчиняють скандал

Генеральний прокурор України Юрій Луценко призначив начальником Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення Генеральної прокуратури України (ГПУ) Костянтина Моргуна, який входить в оточення екс-генпрокурора Віталія Яреми.

Про це пишуть Наші гроші з посиланням на оприлюднене на сайті ГПУ рішення від 31 травня.

У 2014 році Моргун очолював департамент ресурсного забезпечення Державної служби з надзвичайних ситуацій. Цю посаду він залишив після корупційного скандалу з керівниками ДСНС щодо закупівлі палива. Згодом стало відомо, що призначення головою ДСНС Сергія Бочковського лобіював Віталій Ярема, коли був віце-прем'єр- міністром.

Дружина Костянтина Моргуна Леся має частку в ТОВ "Лан-Переяслав", співвласником якого є брат екс-генпрокурора Віталія Яреми Олександр. У 2015 році директором фірми "Лан-Переяслав" став Сергій Гарбарук, якого судили за виведення з держвласності 74 га лісового фонду. Прокуратура не змогла довести провину Гарбарука, і його виправдали.

Сам Костянтин Моргун є контролером благодійної організації "Закон і честь". Другим її контролером є Геннадій Ільїн, який в 2014-2015 рр. був депутатом Київської міської ради від фракції "УДАР-Солідарність". Раніше його називали колишнім бригадиром угруповання Салохи та екс-начальником охорони Порошенко.

Геннадій Ільїн є бізнес-партнером сім'ї Анатолія Даниленка, колишнього заступника генпрокурора Віталія Яреми. Зокрема, Ільїн разом з дружиною Даниленка через ТОВ "Класик" мають торговий центр на Львівській площі, який побудували під приводом реконструкції фонтану. Син Геннадія Ільїна Микита – прокурор прокуратури Подільського району Києва.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно голова Генпрокуратури України (ГПУ) Юрій Луценко заявив про те, що у відставку подав його перший заступник Юрій Севрук, а також заступники Роман і Олег Говда Заліско.

Раніше Луценко заявив про приєднання до його команди колишнього федерального прокурора США Богдана Вітвіцького.