RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

"Кривавий пастор" взявся за виробництво боєприпасів в Україні

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розповів про плани налагодити виробництво боєприпасів в Україні.

Про це він написав у своєму Twitter.

"У виробництві українських боєприпасів буде задіяно близько 800 підприємств", — зазначив Турчинов.

Він також опублікував відео, на якому показано його відвідування державної акціонерної холдингової компанії "Артем", де проходила міжвідомча нарада з питань організації виробництва боєприпасів в Україні.

За словами Турчинова, протягом останніх років, у тому числі двох років ведення війни, для захисту нашої країни "використовувалися бойові запаси, які залишилися нам у спадок від радянської армії. ...Але ці резерви не безмежні, значна їхня частина була бездумно утилізована або продана в часи, коли ніхто не думав, що доведеться воювати", — сказав він.

На думку голови РНБО, щоб захистити нашу країну, зміцнити її обороноздатність, немає іншої альтернативи, крім як створювати власну базу виробництва самого широкого спектру боєприпасів, починаючи від патронів і закінчуючи снарядами великого калібру.

"Військово-технічне співробітництво з нашими стратегічними партнерами з питань отримання летальної зброї штучно заблоковане, і ми знову змушені розраховувати тільки на власні сили", — підкреслив він.

Турчинов наголосив на необхідності розробити і реалізувати Державну програму виробництва українських боєприпасів.

"Вона повинна реалізовуватися дуже швидкими темпами", — сказав Турчинов і додав, що до процесу виробництва можуть бути залучені близько 800 українських підприємств різного профілю — "це і хімічне виробництво, і машинобудування, і багато інших суміжних підприємств і структур".

"Відповідно, будуть відновлені або створені нові виробничі потужності, створені нові робочі місця, втілені нові технології", — сказав голова РНБО.

"Це важлива масштабна задача, і у нас немає іншого шляху, окрім як швидко її реалізувати, тому що від цього залежить захищеність нашої країни", — резюмував Турчинов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Турчинов заявив, що Росія створює на окупованій території Донбасу і анексованому Криму потужні військові угруповання для нанесення удару по Україні.