RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні через гучний корупційний скандал подав у відставку губернатор

У зв'язку з гучним корупційним скандалом навколо заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації, Героя України Миколи Романчука губернатор області Вадим Меріков написав заяву про відставку.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в ході своєї поїздки до регіону, передає "Інтерфакс-Україна".

"Корупціонери будуть сидіти в тюрмах. Це моя принципова позиція. І не тільки корупціонери, а й ті, хто дозволяє або не реагує на кричущі факти корупції. Тому що повинна бути не тільки кримінальна, а й політична відповідальність. Можу підкреслити, що вчора у мене була зустріч з головою Миколаївської обласної державної адміністрації Вадимом Меріковим, і, незважаючи на певні досягнення, роботу з АТО і іншими речами, після розмови зі мною Вадим Меріков написав заяву про звільнення з посади голови обласної державної адміністрації. Це є політичною відповідальністю. Підкреслюю, що цим не обмежиться", - зазначив Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що при обшуку в Романчука було знайдено валізу, де знаходилися готівкові кошти на суму в кілька сотень тисяч доларів США, золоті прикраси і фашистські хрести.

Пізніше журналісти опублікували дані про те, яку нерухомістю має затриманий на хабарі Микола Романчук.