RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Луценко прийняв важливе рішення щодо арешту депутата Онищенко: опубліковано фото

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підготував подання у Верховну Раду на зняття недоторканності та арешт народного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомив сам Луценко, опублікувавши фото документа на своїй сторінці в Facebook.

Фото з Facebook Юрія Луценка

Раніше про це повідомив журналіст Дмитро Гнап на своїй сторінці в Facebook.

"Подання вже підписано антикорупційним прокурором Холодницким і лежить на столі у генпрокурора Юрія Луценка. Сподіваюся, Юрій Віталійович виконає свою обіцянку дійсно ловити велику рибу", — зазначив журналіст.

Також повідомлялося, що детективи НАБУ ввечері 15 червня завершили обшук у приймальні нардепа від депутатської групи "Воля народу" Олександра Онищенка. Детективи вилучили документи і залишили на столі акт про закінчення обшуку.

Пізніше, як повідомляє lb.ua, антикорупційний прокурор Назар Холодницький підтвердив, що підготував і передав генеральному прокурору подання на Онищенко.

"Сьогодні вранці за результатами цього розслідування мною як процесуальним керівником у виробництві було підготовлено і направлено вже в 9:45 ранку в приймальню генпрокурора було доставлено подання до Верховної Ради про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт діючого народного депутата Онищенко", — заявив Холодницький.

Схема розкрадання коштів полягала в наступному. Газ, який добували компанії Онищенко в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою. Збитки держави від цієї схеми, за оцінками слідчих НАБУ, склали близько 3 млрд гривень.

Онищенко загрожує тюремне ув'язнення терміном від 7 до 12 років.

Як повідомляв "Апостроф", радник глави МВС України Зорян Шкіряк вважає, що бізнесмен і народний депутат, заступник голови комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Онищенко може втекти з України.