RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Названий несподіваний варіант силового захоплення влади в Україні

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков може спробувати захопити владу за допомогою силових структур, які підконтрольні йому.

Про це заявив нардеп Сергій Лещенко 25 червня в ефірі телеканалу "112".

"Аваков – людина з дуже сильними політичними амбіціями. Я не виключаю, що він свої ресурси з часом буде використовувати для побудови політичної сили і приходу до влади. Притому приходу до влади як через вибори, так і через квазіканали", — вважає Лещенко.

"Коли міністр внутрішніх справ має під собою не тільки офіційну вертикаль, але ще й неофіційний вплив на силові підрозділи, які озброєні, обладнані, і при цьому мотивовані, і він при цьому ще може бути політичним лідером – це завжди ризик. Завжди ризик, що у вас є квазівоєнізовані формування, які можуть прийти до влади через квазіінструменти", – сказав депутат.

На думку Лещенка, зараз рівень впливу Авакова рівносильний тому, що має прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Аваков зовсім не той, за кого себе видає. Він себе видає за міністра внутрішніх справ, а насправді ця людина сьогодні за статусом фактично дорівнює прем'єр-міністру. Я його називаю "супер-перший віце-прем'єр", — сказав депутат.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно убернатор Одеської області Михайло Саакашвілі заявив, що для нормалізації ситуації в Україні необхідно посадити чоловік двадцять, і в їх числі обов'язково повинен опинитися Арсен Аваков