RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Порошенко зробив резонансну заяву з приводу змін до Конституції

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна повернеться до розгляду змін до Конституції в частині децентралізації лише після створення умов у сфері безпеки на окупованому Донбасі.

Про це Порошенко сказав у ході урочистого засідання у Верховній Раді з нагоди 20-річчя прийняття Конституції України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Очевидно, що для внесення змін до Конституції в цій частині є чіткі попередні умови, насамперед у сфері безпеки. Повинен бути встановлений повний і тривалий режим припинення вогню", — заявив президент.

Також він висловився за внесення змін до Конституції України для надання права кримським татарам на самовизначення в складі суверенної України.

"Ще раз наголошую, що ми повинні розпочати процес внесення змін і доповнень до розділу 10 Конституції України, який називається "Автономна Республіка Крим"... Ці зміни повною мірою виходять з невід'ємного права кримськотатарського народу на самовизначення в складі суверенної і незалежної української держави", — зазначив Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", з нагоди Дня Конституції України в мережі зробили іронічний колаж, де показано шість українських Конституцій. Конституцію Порошенка там назвали "зрадно-переможною".

Cьогодні секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов розповів подробиці підступного плану президента РФ Володимира Путіна щодо українського Основного документа.