RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Скандал з e-декларуванням: влада України дала зелене світло корупціонерам

Система електронного декларування заплацювала вчасно опівночі 15 серпня, але без належної сертифікації.

Про це у своєму Facebook написала голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак.

"Ну що ж дорогі друзі, як бачите, без політики і без істерики, рівно в 00:00 ми вчасно запустили електронне декларування, система працює, тепер розробникам потрібно сконцентруватися на усуненні недоліків і отримати сертифікацію", - написала вона.

Раніше ЗМІ повідомили про те, що запуск системи електронного декларування – важливої умови для отримання чергового траншу кредиту від МВФ і виконання зобов'язань України перед Євросоюзом – під загрозою зриву. За даними журналістів, розробник ПЗ для системи е-декларування, ТОВ "Міранда", ще не усунув виявлені недоліки, що стосуються модулів інтеграції з іншими державними реєстраторами.

Експерти побоюються, що запуск несертифікованої системи електронного декларування дозволить нечесним можновладцям приховати свої реальні, отримані незаконним шляхом доходи.

"Першими інформацію внесуть ті, хто хотів би приховати майно і, власне, повторну подачу, коли буде атестат відповідності, ми не зможемо вимагати від них, бо вони вже виконали вимоги законодавства: один раз подали декларацію в таку систему", - сказав в ефірі Hromadske старший аналітик міжнародної організації "Transparency International Україна" Олександр Калітенко, передає Цензор.нет.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилося розслідування, в якому названі імена політиків першої величини, які стоять за зривом системи e-декларування.