RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Стало відомо про багатства керівництва українських прикордонників: опубліковано відео

Керівництво Держприкордонслужби України володіє автомобільним парком на десятки тисяч доларів і елітними квартирами на 15 млн гривень.

Про це йдеться в сюжеті програми "Наші грош"і.

Журналісти показали розкішні автомобілі керівництва Держприкордонслужби, зокрема генерал-майора Петра Цегекала, полковника Петра Криси, підполковника Олександра Дахно і рядової співробітниці Держприкордонслужби - 21-річної Юлії Косяк, батько якої закуповує паливо для прикордонників. Всі автомобілі - від 20 до 50 тис. доларів.

"Масова контрабанда. У нас два клондайки – де займаються бурштином, і другий – це державний кордон", - каже колишній помічник голови Держприкордонслужби Роман Шевченко

За його словами, син голови Держприкордонслужби Віктора Назаренко керував прикордонниками в Мукачево на кордоні з Угорщиною. На цей відділ надходили численні скарги відносно контрабанди сигарет, але справі так і не дали хід. Після цього син Назаренко перейшов на роботу в СБУ.

Також журналісти дізналися про пакет нерухомості, придбаної в елітному житловому комплексі в Києві сім'єю Назаренко. Квартири і паркомісця оформлені на дочку Назаренка Ірину, її чоловіка, свекруху і свекра. Всього на сім'ю - півтисячі квадратних метрів вартістю близько 15 млн гривень.

"У вас є батьки, і ви десь живете. Цю квартиру купили колись, але її ж не купили за вашу зарплату журналіста. Правда? Ці квартири куплені не за рахунок моєї зарплати", - заявила журналістам дочка Назаренка.

За її словами, квартири були куплені за рахунок проданого майна її свекра і свекрухи.

Ще у сім'ї Назаренко були дві квартири, які вони нібито продали, але гроші за них, за інформацією журналістів, так і не отримали. Тобто, по суті, нерухомість залишили за собою. Крім цього, нещодавно дочка Назаренко придбала ще одну квартиру біля метро Лук'янівка.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо про масштаби контрабанди через зону АТО.