RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Український губернатор дав жорстку відповідь Байдену по особливому статусу для Донбасу

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що Донбас в жодному разі не отримає особливий статус.

Про це він заявив в інтерв'ю Лівому берегу.

"Ніякого особливого статусу на Донбасі не може бути, тому що це - "троянський кінь", який викличе обурення і буде сприяти поширенню тієї зарази, якою "заражена" частина територій Донецької області і південний схід України. Мене багато з того приводу критикували, адже мої висловлювання йшли всупереч нашій позиції на зовнішньополітичній арені. Але той «особливий статус», що пропонує нам Росія, для України недопустимий!", - заявив Жебрівський.

За його словами, найкращим варіантом для реінтеграції окупованого Донбасу в Україну є децентралізація.

Особливий статус, на якому наполягає Росія – це анархія, упевнений губернатор.

"Наділяти когось правом накладати вето на рішення парламенту - неприпустимо! Це вже не держава, а чорт знає що! Навіть не анархія – батько Махно в труні перевернувся б. Ніякого «особливого статусу», тим більше в тому розумінні, що хотіла нам «впарити» Росія, в Україні та на Донбасі не буде!" - запевнив Жебрівський.

Мета України, за його словами, переконати західних партнерів, що ефективної децентралізації буде достатньо.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні віце-президент США Джо Байден зробив гучну заяву про те, що Україна погодилася визнати особливий статус Донбас.