RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Аваков розповів про свій конфуз з електронною декларацією

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поскаржився, що витратив на заповнення електронної декларації нового формату 16 годин.

Про це він написав у Facebook.

"Порозгадував ребуси абсолютно ідіотського інтерфейсу, пару раз особисто переконався як пропадає чернетка і введена інформація.. Дав внутрішньо яскраво емоційно забарвлену характеристику авторам софта і "генію" постановнику завдання. Помучив адвокатів і юристів - зрозумів, що на всі питання ні в кого немає відповідей і почав заповнювати по своєму розумінню. Витратив сукупно близько 16-ї години вечірньо-нічного часу", - написав Аваков.

Міністр поскаржився, що йому довелося перебрати безліч картин, книг та іншого добра, щоб заповнити всі пункти декларації.

Аваков також почав іронізувати з приводу своєї колекції вин і коштовностей дружини.

"Протероризував дружину з вимогою надати реєстр прикрас - почув дуже відверту оцінку законодавцям, що передбачили цю чудову норму.. послухав тонке зауваження про злодіїв-квартирних злодіїв, які раніше платили 10% баригам за наводку, а тепер заощадять заглянувши в реєстр", - написав міністр.

При цьому він досі не закінчив заповнення, висловивши надію, що відправить документ податкової вже вранці.

Як повідомляв "Апостроф", НАПК буде перевіряти достовірність даних електронних декларацій чиновників, порівнюючи їх з реальними доходами декларантів. За надання недостовірних відомостей у e-деклараціях передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.