RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Пенсіонери, адвокати та домогосподарка. Опубліковано список кандидатів на пост голови Нацполіції

Стали відомі імена претендентів, зареєстрованих для участі в консультативному конкурсі на посаду голови Національної поліції України.

Список опубліковано на офіційному сайті відомства.

За крісло головного поліцейського країни збираються боротися 64 претендента. 18 з них вже працюють у поліції. 59 кандидатів мають диплом юриста. Найстаршому претенденту (з тих, чий вік вказаний) – 63 роки, наймолодшому – 24.

Треба відзначити, що серед претендентів, які виявили бажання взяти участь у конкурсі, є не тільки слідчі, дільничні, патрульні, працівники прокуратури і адвокати, а також домогосподарки і приватні підприємці без досвіду роботи і відповідної освіти.

Також у конкурсі візьмуть участь нинішній виконуючий обов'язки глави відомства Вадим Троян, а також його заступник і за сумісництвом начальник ГУНП в Києві Андрій Крищенко.

Нагадаємо, 14 листопада попередня глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе подала у відставку.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді Арсен Аваков оголосив про проведення конкурсу на посаду нового глави поліції. Міністр зазначив, що така процедура призначення не передбачена законом. За його словами, проведення конкурсу позбавить від політичних спекуляцій, а також допоможе чесно і відкрито обрати нового главу.