RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Кабмін прийняв несподіване рішення щодо окупованих територій Донбасу: фото

Кабінет міністрів України 11 січня прийняв розпорядження, яким фактично визнав відповідальність за дотримання прав людини на окупованій бойовиками території Донбасу.

На цей документ звернув увагу на своїй сторінці в Facebook український дипломат Богдан Яременко.

"Згідно з міжнародним правом забезпечення дотримання прав людини на окупованих територіях покладається на державу окупанта. Кабмін підтвердив ці зобов"язання за Україною. Включно з соціальними зобов"язаннями, виплатою зоробітної плати тощо.

Що означає, що на Сході України немає окупованих іноземною державною територій, а існує внутрішній конфлікт, в результаті якого тимчасово припинили, але відновлюють свою діяльність органи державної влади України", - зазначив дипломат.

Яременко підкреслив, що таким чином фактично поняття "окуповані території" підміняється "неконтрольовані території" з усіма політико-правовими наслідками, які з цього випливають.

На думку дипломата, це є спробою здійснення "придністровського варіанту" врегулювання конфлікту.

Як повідомляв "Апостроф", президент Петро Порошенко доручив міністерству закордонних справ передати позов у міжнародний суд ООН в Гаазі щодо порушень Росією Конвенції з протидії тероризму та Конвенції з ліквідації всіх форм расової дискримінації.