RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, навіщо Путін лякає визнанням ДНР-ЛНР

Чутки про можливе визнання Росією окремих районів Донецької та Луганської областей, контрольованих бойовиками "ДНР" та "ЛНР", розпускаються Кремлем для того, щоб чинити тиск на Захід і Україну і домогтися єдиною справжньої мети - підпорядкувати собі нашу країну. Про це написав у статті на "ДТ" журналіст Сергій Рахманін.

За його словами, президент України Петро Порошенко лукавить, коли звинувачує учасників економічної блокади Донбасу в бажанні остаточно віддати окуповані території РФ - саме по собі ОРДЛО Путіну не потрібно.

Насправді, на думку журналіста, головна загроза, яка виходить від Росії - це можливість початку економічної блокади України, яка матиме для Києва катастрофічні наслідки.

"Розповідають, що російські технологи тестують ідею - російський варіант" блокади торгівлі на крові"."Громадянське суспільство РФ"може виступити за заборону російських поставок кривавому київським режиму. У Москві знають про ступінь залежності української економіки від тамтешнього імпорту. Зокрема, у сфері енергетики. Особливо, атомної ", - пише журналіст.

На його думку, сумнівно, що росіяни наважаться на блокаду найближчим часом, але використовувати цю загрозу можуть. "І сам напрямок політтехнологічного пошуку симптоматично", - підкреслює Рахманін.

За його словами, якщо українська влада не захотіла вирішувати проблему економічної залежності від РФ самостійно, то змушена буде це зробити під тиском обставин і Путіна.

"Диверсифікувати джерела надходження енергоносіїв, переорієнтувати економіку, шукати нові ринки, створювати умови для захисту інвестицій, вбивати контрабанду і корупцію. Нарешті, реально зміцнювати сферу безпеки. Життя змусить", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, раніше Сергій Рахманін розповів про причини різкої зміни позиції президента України Петра Порошенка щодо економічної блокади Донбасу.