RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Балчун забирає замовлення українських вагоновиробників на користь польських – Коновалюк

Лідер ВО «Нова Україна» Валерій Коновалюк вважає, що СБУ, ГПУ і НАБУ повинні розслідувати діяльність топ-менеджера «Укрзалізниці» на предмет корупції, а самого чиновника необхідно негайно відсторонити від посади.

За його словами, правоохоронці та прем'єр мають негайно відреагувати на заяву, поширену Крюківським вагонобудівним заводом, із звинуваченнями на адресу топ-менеджера «Укрзалізниці» Балчуна в лобіюванні інтересів польських виробників піввагонів.

«Прем'єр повинен негайно зібрати всіх причетних та протягом декількох днів вийти на рішення, що підтримує вітчизняні підприємства. Балчун вже кілька місяців тому мав бути усунений з посади та давати свідчення, оскільки СБУ, ГПУ та НАБУ повинні розслідувати діяльність топ-менеджера УЗ на предмет корупції та шкоди, що завдається українській економіці», – написав Валерій Коновалюк в Facebook.

Він нагадав, що йдеться про тендер на закупівлю 3000 піввагонів для української залізниці.

«Минулого тижня офіційний сайт Крюківського вагонобудівного заводу опублікував матеріал із звинуваченнями польського менеджера «Укрзалізниці» Балчуна в розчищенні українських залізничних шляхів під поїзди співвітчизників. Навмисне створені умови, при яких вітчизняні вагонобудівники не можуть брати участь в конкурсі з постачання продукції «Укрзалізниці». Тендер формувався виключно під польського виробника, а 18 українських підприємств залишилися ні при чому», – заявив лідер «Нової України».

Коновалюк наголосив, що умови тендеру УЗ сформовані на підставі дискримінаційних щодо українського виробника вимог, які повторюють конкретні технічні характеристики польських рейкових автобусів та дизель-поїздів.

«Влада так і не зробила висновків із закупівель поїздів Hyundai, які виявились дорожчими за вітчизняні аналоги та постійно ламаються в українських погодних умовах», – підсумував Валерій Коновалюк.

Нещодавно на офіційному сайті Крюківського вагонобудівного заводу було опубліковано матеріал «Польська ‘’підтримка’’ Укрзалізниці’ та національного виробника». Зокрема, у ньому цитується відкритий лист прем'єр-міністру Гройсману, в якому керівництво УЗ звинувачують у руйнуванні цілої галузі. «Дії керівництва «Укрзалізниці» спрямовані на деіндустріалізацію країни, суперечать державній політиці – з усіма наслідками, що випливають!», – йдеться в листі.