RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Адвокат обміняних на Савченко ГРУшників подала до суду на Порошенка: опубліковані фото

Адвокат обміняних на Надію Савченко російських ГРУшників Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова – Оксана Соколовська подала в суд на президента України Петра Порошенка та головного військового прокурора Анатолія Матіоса з вимогою захисту честі та гідності.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши скани відповідного документа.

Адвокат вимагає від Порошенка спростувати свої слова про те, що Соколовська затягувала процес обміну її підзахисних на Савченко, а також заяву, що вона співпрацювала з російською ФСБ. Адвокат вимагає визнати цю інформацію недостовірною. Крім цього, оскільки президент озвучив її на прес-конференції, то суд повинен зобов'язати Порошенка скликати ще одну і під час неї спростувати свої слова.

Також Соколовська вимагає від суду визнати недостовірною інформацію Матіоса про те, що вона узгоджувала свої дії з ФСБ у справі ГРУшников. Матіос заявив про це в програмі Наталії Влащенко Hard Talk Live і тому Соколовська вимагає, щоб він там же свої слова і спростував. Від Матіоса вона вимагає 100 тисяч гривень компенсації.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Станіслав Бєлковський стурбований долею Єрофєєва і Александрова, на яких 25 травня обміняли Савченко.