RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Судді України захистили свої великі пенсії: в мережі сміються

У мережі висміяли рішення Конституційного суду України (КСУ) визнати неконституційним обмеження максимального розміру пенсій суддів у відставці сумою 10,740 тис. грн.

Як передає "Інтерфакс-Україна", таке рішення офіційно оприлюднено на засіданні КС у п'ятницю.

За конституційним поданням Верховного суду України Конституційний суд, зокрема, визнав не відповідним Основному закону (неконституційним) положень ч. 3, абз. 1, 2, 4, 6 ч. 5 ст. 141 закону "Про судоустрій і статус суддів "від 7 липня 2010 року, положень п. 5 р. III "Прикінцеві положення" закону "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо пенсійного забезпечення" від 2 березня 2015 року щодо обмеження довічного грошового забезпечення суддів у відставці.

Повідомляється, що Верховний суд обґрунтовував своє подання тим, що зазначені положення закону істотно звужують і частково скасовують обсяг конституційних гарантій незалежності суддів як складову їхнього правового статусу.

Таке рішення висміяв журналіст Олександр Міхельсон у своєму Facebook.

"Між тим КС визнав неконституційним обмеження пенсій суддям. І те сказати, як люди, які життя присвятили службі Закону, можуть виживати на 10 740 гривень на місяць?! Наш КС - найгуманніший у світі, так і запишіть", - іронізує Михельсон.

Як повідомляв "Апостроф", в Раді розповіли про наміри КСУ скасувати люстрацію чиновників, які працювали на керівних посадах за часів побіжного екс-президента Віктора Януковича.