RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

У НАБУ повідомили про важливе рішення у справі щодо розкрадань у "Укргазвидобуванні"

Суд задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) про взяття під варту на 60 днів всіх десяти фігурантів розслідування корупційної схеми із перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування".

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Сумарний розмір застави становить 1 003 млн грн. При цьому наголошується, що з боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури найближчим часом будуть оскаржуватися принаймні дві постанови, оскільки суми застави, призначені судом, не співрозмірні заподіяній шкоді.

За попередніми даними, учасники газової схеми завдали державі збитків близько 3 млрд грн. З них 1,6 млрд. – це кошти, отримані в результаті перепродажу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд. грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний прокурор України Юрій Луценко підготував подання у Верховну Раду на зняття недоторканності та арешт народного депутата Олександра Онищенка. Він підозрюється в розкраданні.

Схема розкрадання коштів полягала в наступному. Газ, який добували компанії Онищенко в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Его викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.