RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Луценко розповів, скільки грошей ГПУ повернула державі

У 2016 році за участю прокурорів було прийнято 70 тис. рішень у судах. Таким чином прокуратура відсудила на користь державі та громад 15,5 млрд грн, з яких майже 9 млрд вже заплачено.

З такою заявою виступив генпрокурор Юрій Луценко в прямому ефірі телеканалу "1+1", передає ТСН.

"Так, система прокуратури підлягає реформі, їй потрібно міняти імідж старого пострадянського монстра, який був непідконтрольний громадськості. Я ще не звик до того, що до мене звертаються пане генпрокурор, але вже можу відповідати за дії цієї системи. Прокуратура вдвічі скорочена, на 98% завершена люстрація. На сьогодні прокуратура здійснює процесуальне керівництво 1,7 млн кримінальних проваджень", - підкреслив генпрокурор.

Луценко зазначив, що прокуратура наразі обходиться державі втричі менше, ніж щорічно повертає до держбюджету.

"Що це означає, наприклад, у Києві? Повернення 1,5 тис. га землі, вкрадених у страшні часи дерибану Черновецького, у Київській області - 15 тис. га лісових угідь. У місті Дніпро це означає 200 об'єктів комунальної власності, вкраденої за часів Партії Регіонів. У Червонограді Львівської області це означає повернуту гірничо-збагачувальну фабрику, навколо якої крутилися Королевська та її свита. Про що це говорить? Прокуратура важко, але запрацювала, і я бачу рух цієї системи. Вона виконує своє суспільне завдання - захищати інтереси держави, захищати інтереси громадянина", - пояснив Луценко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаСуди
Теги: