RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Захист Януковича намагається перевести справу до іншого суду

Захист екс-президента Віктора Януковича подав заяву на перевід справи по звинуваченню в держзраді до іншого суду. Про це у коментарі "Апострофу" повідомив адвокат Януковича Віталій Сердюк.

Раніше Печерський районний суд міста Києва не задовольнив заяву щодо відведення судді Христини Тарасюк, яка була подана захистом екс-президента. За словами Віталія Сердюка, заява щодо відведення була подана, так як суддя "відмовилась вислухувати свідчення Віктора Януковича".

"Є 6 стаття Конвенції з прав людини, яка передбачає доступ кожного громадянина до правосуддя. Тобто, це право включає в себе право постати перед судом, право захищатися в суді самостійно. Було подане клопотання щодо проведення допиту в режимі відео-конференції, як це було в Святошинському суді. Прокуратура категорично не хотіла слухати свідчення мого клієнта із даної справи, суддя також відмовилась заслуховувати його свідчення. У зв'язку з цим було заявлене відведення", - заявив Сердюк.

Відзначимо, раніше захист Януковича заявляв, що він не вважає можливим приїхати в Україну через "побоювання за своє життя".

Як повідомлялось, справа щодо звинувачення Януковича у держзраді буде передана в суд у першому кварталі 2017 року.

Читайте також Адвокат Януковича: У справі щодо розстрілу на Майдані буде ще багато сенсацій