RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У НАБУ розповіли про хід розслідування справи соратника Яценюка

Солом'янський районний суд Києва 11 січня відмовив у закритті справи, відкритої проти колишнього народного депутата фракції "Народний фронт" Миколи Мартиненка, який є близьким соратником екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зазначається, що з проханням про закриття справи виступав захист Мартиненка. Справу було відкрито у зв'язку з отриманням хабара при закупівлях, здійснених ДП "НАЕК "Енергоатом".

"Заяви про зобов’язання Бюро закрити це провадження буцімто за рішенням суду не відповідають дійсності. Замість цього суд зобов'язав Бюро лише розглянути клопотання представника Мартиненка і у встановлені законом терміни поінформувати про результати цього розгляду", - зазначили в НАБУ.

Раніше ЗМІ з посиланням на прес-службу Мартиненка заявляли, що суд нібито зобов'язав НАБУ протягом 10 днів прийняти процесуальне рішення про закриття кримінального провадження щодо колишнього народного депутата.

Як повідомляв "Апостроф", у липні співробітники НАБУ провели обшуки, імовірно, в офісі Мартиненка.

У Верховній раді 22 грудня 2015 року з третьої спроби проголосували за припинення депутатських повноважень Миколи Мартиненка.

За матеріалами "Уніан"