RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У мерії Львова трапилася бійка: опубліковані фото і відео

У Львівській міськраді, де сьогодні мала розглядатися надзвичайна екологічна ситуація у місті, протестувальники захопили трибуну сесійної зали і зірвали сесію.

Про це повідомляє місцеве видання Zaxid.net, публікуючи відповідні фото і відео.

Активісти вимагали пустити їх на засідання, щоб пояснити депутатам, щоб ті проголосували за відставку Садового.

До протестувальників, які зібралися біля входу до Ратуші, вийшов в.о. начальника управління "секретаріату ради" Юрій Лукашівський, котрий порадив присутнім дивитися трансляцію сесії онлайн.

Нагадаємо, вхід до Ратуші охороняли близько сотні співробітників "Муніципальної варти" та Національної поліції. Всередині Ратуші також перебувало близько сотні спецназівців зі щитами і в шоломах.

Після розмови з Юрієм Лукашевським активісти УНА-УНСО заявили, що люди все одно підуть на засідання міськради. Після цього активісти спробували прорватися через кордон правоохоронців. Кільком десяткам активістів УНА-УНСО, ГО "Сокіл" та інших правих організацій вдалося потрапити до сесійної зали.

Водночас біля входу до міськради тривали протести. Активісти намагалися зірвати шоломи, забирали в правоохоронців щити і шоломи, а згодом витягали працівників "Муніципальної поліції" з приміщення Ратуші надвір. У ході зіткнень з боку протестуючих застосовували сльозогінний газ.

Фото Zaxid.net

Протестувальники, яким вдалося зайти до сесійної зали, вимагали, щоб Ратушу не охороняли силовики. Декілька десятків людей захопили трибуну, де сталася бійка. Після цього секретар Міськради Анатолій Забарило оголосив засідання закритим.

Після того, як Забарило вийшов з Ратуші, в нього влучили яйцем, яке активісти кидали у спецназівців.

Згодом, коли більшість депутатів розійшлися, депутат від фракції БПП Григорій Козловський запропонував протестувальникам записатися для виступів з трибуни сесійної зали.

Під час виступів активіст ГО "Рабів до раю не пускають" Іван Спринський заявив, що буде збирати підписи за відставку Андрія Садового з посади міського голови Львова. Голова ГО "Соціальний захист учасників АТО" Леся Турашвілі звинуватила мера Львова у тому, що він "труїть львів'ян" Грибовицьким сміттєзвалищем. Виступи активістів тривають.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська влада прокоментувала екологічну ситуацію у Львові, який у зв'язку з повним закриттям найбільшого сміттєзвалища в Грибовичах, де стався трагічний обвал, стає зоною надзвичайної ситуації.