RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Україні в обласному центрі жорстко відреклися від "Росії"

Тернопільська міська рада прийняла рішення про заборону реклами і інших вивісок, які пов'язані зі словом "Росія", "Російська Федерація", та їх перекладів іншими мовами.

Про це повідомляється на сайті міськради Тернополя.

"Заборонити у Тернополі розміщення інформаційних вивісок, у яких використовуються слова "Росія", "Російська Федерація" та похідні від них слова або словосполучення. Керівникам, співвласникам, власникам підприємств, установ, організацій, фізичним особам-підприємцям у 10-денний термін здійснити оперативні заходи щодо демонтажу вивісок, оголошень, щитів, таблиць, дощок тощо, що не відповідають такому рішенню", - йдеться у рішенні депутатів міськради.

Також ця порада стосується і слова "Москва".

"Ми отримали звернення від низки громадських та патріотичних організацій міста Тернополя, які запропонували прийняти на сесії міської ради і заборонити використання в нашому місті рекламні оголошення, щити, таблиці тощо, в яких використовується слово або словосполучення, пов’язані з країною-агресором. Враховуючи це звернення, на сесії і було прийняте відповідне рішення", - зазначив мер Тернополя Сергій Надал.

Як повідомляв "Апостроф", у лютому в Україні заборонили показ 21 фільму за участю російських акторів, які підтримали агресію РФ.